1. Allmänt

Följande köpvillkor gäller för köp hos Hanami Clay, org.nr. 950604-4883.

Genom att använda hanamiclay.com och/eller genomföra ett köp godkänner du villkoren som anges nedan. Se därför till att du har läst igenom och förstått villkoren innan du gör din beställning.

2. Betalningsvillkor – Klarna Checkout

På vår hemsida handlar du tryggt och enkelt med Klarna Checkout. Du kan välja mellan direktbetalning, kortbetalning, faktura och delbetalning.

För mer information om Klarnas betalsätt och din betalning, se Klarnas villkor.

Här kan du läsa mer om hur Klarna hanterar dina personuppgifter.

3. Leverans och frakt

Dina varor skickas normalt dagen efter att din beställning är lagd. Normal leveranstid är då 1-3 arbetsdagar. Om du köpt en specialbeställning eller en produkt som görs på beställning är leveranstiden cirka 1-3 veckor. Fraktkostnaden är gratis när du handlar för över 600 kr. Annars är fraktkostnaden 39 kr och varorna skickas med PostNord som brev eller paket.

Om en vara skulle vara slut, eller om leveranstiden av någon annan anledning beräknas bli längre än normalt, kommer vi kontakta dig. Vid eventuella förseningar har du rätt att häva ditt köp.

För närvarande levererar vi endast till kunder i Sverige.

4. Ångerrätt

Enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler har du som kund (privatperson) 14 dagars ångerrätt som gäller från det att du har tagit emot varan som du beställt.

För att nyttja din ångerrätt behöver du skicka ett mail till info@hanamiclay.com där du talar om att du ångrat ditt köp. Du kan antingen fylla i denna blankett från Konsumentverket och bifoga filen i mailet, eller direkt i mailet skriva ditt fulla namn, din adress, din e-postadress, ditt ordernummer på beställningen samt vilka varor du önskar returnera. Varan ska sedan returneras till oss inom 14 dagar från det att du har meddelat oss att du vill nyttja din ångerrätt. Om varan är använd eller skadad har vi rätt till värdeminskning på returen på upp till 100%. Se därför till att returnera varan väl paketerad, gärna i originalförpackningen.

När du ångrar ditt köp är det du som står för fraktkostnaden.

Vi hanterar din retur så snart som möjligt inom 14 dagar. Återbetalning sker med samma betalningssätt som vid köpet.

Returadress:
Hanami Clay
Johanna Hörnell
Tåhättevägen 3
12677 Hägersten

OBS! Ångerrätten gäller inte på en specialtillverkad vara som har tillverkats utifrån din beskrivning eller som har en tydlig personlig prägel.

5. Reklamation

Innan din vara skickas kontrolleras alltid kvalitén på den noggrant. Om du ändå får en vara som är felaktig eller skadad behöver du omedelbart rapportera det till oss via mail och dokumentera bristen genom att bifoga en bild samt en beskrivning av bristen. Du mailar oss på info@hanamiclay.com Vi löser det då med en ny vara eller återbetalning.

För att reklamationen ska gå igenom får bristen inte ha uppstått som följd av misskötsel eller felaktig användning av varan.

OBS! Du kan inte reklamera smycken på grund av att de oxiderar, vilket är en del av åldringsprocessen för smycken gjorda av sterling silver. Följ skötselråden på denna sida för att ta hand om dina smycken på bästa sätt.

6. Specialbeställningar

Efter att du skickat in en specialbeställning återkommer jag med ett pris inom 5 arbetsdagar. Om du vill gå vidare med köpet kommer jag lägga upp en produkt som jag skickar till dig. När betalningen genomförts påbörjar jag tillverkningen av produkten. Du kommer inte behöva betala något förrän vi båda är överens om att beställningen ska genomföras.

Normal leveranstid för specialbeställda smycken är cirka 1-4 veckor.

När du lägger en specialbeställning har jag rätt att återanvända färg och form på andra produkter och sälja dessa i min webbshop.

Jag har också rätt att tacka nej till en specialbeställning om jag anser att det är olämpligt eller utanför min expertis. Jag gör heller inte exakta kopior av andras smycken, men kan skapa ett unikt smycke med min egen design som är inspirerat av ett annat.

OBS! Ångerrätten gäller inte på en specialtillverkad vara som har tillverkats utifrån din beskrivning eller som har en tydlig personlig prägel.

7. Personuppgifter

När du genomför ett köp sparar vi personuppgifter som namn och adress. Du kan läsa mer om vilka uppgifter vi sparar och varför på vår sida om Integritetspolicy.